Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Grillmässan: Premiär & Femårsjubileum

Grillmässan är inne på 5e året i rad. I likhet med grill och BBQ intresset som tycks öka för varje år i Sverige, blir även vi större än någonsin.

 

Ett starkt team

Vi slår oss nämligen ihop med Grillstock som får Sverigepremiär i år och tillsammans blir vi en fristående del av folkfesten Sverigedagarna 25-27 maj på Kungliga Djurgården.

Med Grillstock konceptet så utvecklas bland annat underhållningsdelen av evenemanget med Stand-up (RAW), musikartister mm ända till kl 23.00.

 

Grillmässan introducerar nya trender

Under åren har vi sett en hel del trender och nyheter introduceras på grillfronten. Sverige har ju, trots att grillintresset var stort längre tillbaka också, länge dominerats av engångsgrillarna. Den tiden är nu verkligen förbi!

”I år ser vi en stor utveckling på framförallt de elektriska grillarna”

Pizzaugnarna var den stora nyheten första året på Grillmässan. De keramiska grillarna har varit på stadigt upptåg under flera år men nådde verkligen sin kulmen på Grillmässan förra året. I år ser vi en stor utveckling på framförallt de elektriska grillarna, här har det verkligen hänt mycket. Flera nyheter inom det segmentet presenteras på plats i år. En annan trend vi märker tydligt är att allt fler inte nöjer sig med bara en grill. Ofta vill man både ha en kol och en gasolgrill, och helst ett helt utekök. De riktiga grillentusiasterna har inte sällan ett helt stall med flera olika typer av grillar och smokers hemma.

 

Grillmässan bjuder upp till grillfest
Grillmässan bjuder upp till en grillfest utan dess like – detta vill du inte missa! Foto: Unsplash

 

Detta vill du inte missa

På plats välkomnar Grillstock/Grillmässan Weber som årets huvudsponsor. Weber kommer bland annat hålla Weber Grill Academy – Grillskola på plats och självklart kommer vi få se en gedigen samling av Webergrillar som tex nya el-grillarna i Pulse serien och lyxmodellen Summit S-670. Dem har också tagit med ”Weberbussen” en dubbeldäckare inredd till den ultimata grillbussen – måste ses!

 

Sveriges grillelit

Som vanligt samlar vi också Sveriges grillelit på plats och bjuder på inspiration och guide till grillsommarens trender, smaker och nyheter -samt förstås matservering med grillad mat i världsklass!

Inspirationen börjar redan med denna tidning. Både som guide till vad som händer på plats, men även till recept, tips om hur man lyckas vid grillen och som produktvägledning till några av marknadens bästa varumärken inom Grill & BBQ. Väl värd att spara med andra ord.

Låt resan mot en festligare och godare grillsommar börja!

 

 

Grillmässan - Anders HallströmAnders Hallström

Grillmässan

www.grillmassan.se

 

Grillstock - Mauritz AltikardesMauritz Altikardes

Grillstock

  www.grillstock.se