Skip to main content
Home » Inspiration » Doppa en ananas i Fireball och släng på grillen, en titt på slutresultatet och sommaren 2019 är räddad
Inspiration

Doppa en ananas i Fireball och släng på grillen, en titt på slutresultatet och sommaren 2019 är räddad

Jag har alltid älskat att laga mat och framförallt att testa nya spännande recept. Att använda öl, vin eller sprit i maten är kanske ingen nyhet men har du någonsin hört talas om att laga mat med Fireball?

Fireball är en kanellikör som har funnits sedan 1984 och har på senare år blivit omåttligt populär och serveras på många barer och restauranger runtom i landet.

När jag kom över det här receptet visste jag att jag genast var tvungen att pröva det, och det är jag mycket glad att jag gjorde.

Det kommer definitivt att göra flera gånger i sommar och är det perfekta tillbehöret till både flintasteken, korven och revbensspjällen.

Det är både gott, enkelt och roligt att göra, och framförallt kommer du att imponera på gästerna, det här har ingen av dem prövat tidigare.

Fireball
Flickr

Till Fireballananas behöver du:

• 2 hela ananaser

• 3,5 dl Fireball

• 2 dl muscovadosocker

• 2 dl brunt socker

• 1 tesked kanel, malen

Fireball-ananas
Youtube

Så gör du:

1. Skala ananaserna och skär ett rutmönster cirka en centimeter djupt på utsidan av frukten.

Fireball-ananas
Youtube

2. Lägg båda frukterna i en återförslutningsbar påse och häll i Fireball-likören. Pressa ut så mycket luft som möjligt och stäng påsen.

3. Marinera i kylen i minst två timmar. Vänd påsen ibland så att hela ananasen marineras.

Fireball-ananas
Youtube

4. Tänd grillen, det spelar ingen roll om du har kol eller gasolgrill, men det kommer underlätta om du har en grill där ananasen kan rotera. Annars får du rotera den manuellt.

5. Blanda råsockret, det bruna sockret och kanelen i en skål.

Fireball-ananas
Youtube

6. Fäst sockret på utsidan av ananaserna.

7. Om du inte har ditt eget rotisseri får du själv rotera frukterna på grillen. Var försiktig så att de inte bränns.

8. Grilla tills ananasen är mjuk rakt igenom och den har fått en fin gyllenbrun yta. Det tar cirka 45-60 minuter. Efter halva tiden kan du tillsätta mer socker för en ännu mer karamelliserad yta.

9. Skiva upp frukten och servera som tillbehör till valfritt protein.

Ta en titt på videon nedan för att se hur du gör:

Alla dina vänner kommer att tacka dig efter att du bjudit på detta supersmarriga tillbehör. Var inte snål, tryck på DELA-knappen så att fler får ta det av detta unika recept!

Next article