Skip to main content
Home » Inspiration » Tryck en ölburk i färsen och fyll med detta – en titt på resultatet och jag rusar till grillen
Inspiration

Tryck en ölburk i färsen och fyll med detta – en titt på resultatet och jag rusar till grillen

Sommaren är i sikte och äntligen är grillsäsongen här!

För finns det någonting som är bättre än att sitta ute i solen och känna dofterna sprida sig från grillen.

Ja egentligen behöver det ju inte vara sommar för att man ska vilja grilla, men det är i alla fall lite trevligare att grilla när man slipper ha vantar på sig.

Man kan grilla nästan vad som helt, ja till och med potatis, men när man väl har gäster, ja då vill man ju bjuda på något riktigt gott och minnesvärt.

Alla har nog ätit hamburgare minst ett tiotal gånger i sina liv, men jag tror inte att någon av dina gäster har smakat detta mästerverk förut.

Jag kan garantera att ingen kommer att gå från middagen hungrig i alla fall!

Ölburkshamburgare

Du behöver till 4 hamburgare:

• 1 kg nötfärs, gärna av högrev
• 2 pkt bacon
• 1 dl färskost
• 1 dl hushållsost
• 1 dl cheddar
• 2 msk hackad jalapeño
• 1 gul lök
• 4 hamburgerbröd
• 4 salladsblad
• 1 tomat, skivad
• Ketchup
• Salt
• Peppar
• 1 ölburk

Så här gör du:

1. Krydda färsen med salt och peppar, blanda. Dela färsen i fyra lika stora delar och forma till bollar.

Hamburgare

2. Tryck ned ölburken i bollarna och forma färsen runt burken så att det bildas ett hål i hamburgaren. Linda två skivor bacon runt varje.

Hamburgare

3. Blanda hushållsost, cheddar och Philadelphia i en skål, tillsätt hackad jalapeño efter smak.

Ost

4. Fyll burgarna med osten och ställ i kylen ca 30 min till en timme.

5. Skiva löken i ca 0,5-1 cm tjocka skivor och plocka isär lamellerna. Linda in varje lökskiva i bacon.

Lökringar

6. Lägg burgarna på grillen och grilla på indirekt värme i ca 15-20 minuter. När det återstår ca fem minuter av tiden kan du lägga på lökringarna. Vänd efter ett par minuter och grilla tills de fått fin färg.

7. Montera burgaren med sallad, skivad tomat och ketchup, avsluta med ett par lökringar på varje burgare!

Hamburgare

Här kan du se en video på hur du lagar ölburkshamburgaren:

https://www.facebook.com/grillbibeln/videos/1742687056005606/

Dela artikeln med någon som borde bjuda dig på detta!

Next article